• Hogyan tovább

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr úr Dr nő. Kérdésén a következő lenne nem tudom hogya tovább :( Voltam pajzsmirigy uh amibe ez áll. Pajzsmirigy jobb lebenyének méretei:19*23*58mm Az isthmus 6mm kiszélesedett Bál lebeny méretei 20*20*59mm Mindkét lebenybe több 7-12mm- es echoszegény szegéllyel határolt chodus göb látszik cysticus degenerációval Egyebekben a szerkezet szabályos, homogén Hypervasculariasico nem igazolható A nyakon pathologias csomó nem látható. Vélemény: Struma nodosa I.u Ez után el voltam scintigrafia vizsgálatra amibe ez áll:Szcintigráfiás felvételen kp.fokban megnagyobbodót normális helyzetű pm.vetület ábrázolódik. Környezetéből eltérő körülírt elváltozást kimutatni nem tudtunk. Voltál vér vérvételen amit néztek T3 szabad frakció meghatározás:5,07pmol/L T4 szabad frakció meghatározás:15,47pml/L Thyreoidea-Stimuláló Hormon (TSH):0,660mlU Anti-tpo meghatározás <28 IU /ml Parathormon meghatározás:27,2pg/ml 2017 ben meg ez volt amire csak nem kaptam választ:( Tireoglobulin:66,21 qqóųg/L Erre mind annyi volt hogy vegyek a patikába normoxil 1x1 db Meg kérem szépen mondjon valamit hogyan legyen tovább, tanácstalan vagyok Nagyon! Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ha jól értem ez egy 2017-es lelet. Ezt az UH-ot javaslom újra elvégeztetni, hogy azóta nőttek-e a göbök. A PTH ismétlése is szükséges. Az eredményekkel vissza kell menni endokrinológus szakorvoshoz. Szóba jön aspiratiós cytológiai vizsgálat végzése az 1 cm feletti méretű göbökböl és a PTH emeelkedés miatt részletesebb vizsgálat.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. április 16., 21:34; Megválaszolva: 2019. április 22., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: