• Autoimmun pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Nőgyógyászati kivizsgálás során vérvétel eredmény alapján kiderült, hogy magas aTPO (400koruli) és Tsh70, Tp4 normál szintjeim vannak. Endokrinologushoz küldött az orvosom, de csak egy hónap múlva kaptam időpontot. Van két nagyobb gyerekem, de szeretnék még egy babát. 35 éves vagyok, egy éve probálkozunk, ezért tartottam indokoltnak egy kivizsgálást. Szeretném kérdezni, hogy pajzsmirigy alulmukodes lehet e tünet nélkül? Napra pontos a menstruációm, szeretek enni, mégsem vagyok elhizva (vagy legalábbis tartom a súlyomat a szülés után is), nem vagyok fáradékony, nem tapasztaltam magamon változást, ami hormonális változásokra vezethető vissza. Leszámìtva, hogy nem esek teherbe. Érdekelne milyen következményekkel számolhatok egy feltételezhető autoimmun pajzsmirigy alulmüködèssel? Egyáltalán ez lenne a bajom valóban? Várom a válaszát! Köszönettel, Mónika

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ezek az értékek autoimmun pajzsmirigy gyulladásra utalnak, amely önnél már alulműködést okozott. Feltétlenül szükséges a hormonpótlás mind a teherbe eséshez, mind a terhesség alatt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. március 13., 21:52; Megválaszolva: 2019. március 19., 19:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: