• Pajzsmirigy alulműködésből túlműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép Estét! Szeretnék tanácsot kérni a jelenlegi leleteimmel kapcsolatban. Ma voltam a háziorvosomnál egyrészt a friss laboreredményemért másrészt mert az utóbbi időben furcsa rosszullétek törnek rám. Ülve is elkezdek szédülni, zsibbad karom lábam, szapora szívverés, torokban gombóc érzés. A vérnyomásomat mértem 100/70 110/65 körüli értékeket mértem. A rosszullétek előtt pár napig időnként elkezdett vérezni az orrom. Ma háziorvosom megmérte és 160/95 volt 89 es pulzussal. Annyit mondott egyenlőre mérjem és jegyezzem a vérnyomást amikor rosszul vagyok. Délután már normalizálódott a vérnyomásom de még sokáig nagyon szúrt a szivem. Az eredményem most túlműködésre utal és azt szeretném megkérdezni hogy alulműködésből lehet e túlműködés, ha igen akkor ez állandó marad vagy lehet e gyógyszer adagolással változtatni esetleg lehet e ez valami más. Jelenlegi értékeim: TSH 0.04 T4 29.07 T3 6.14 Köszönöm!

        Dr. Rakk Erika válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! A tünete megfelelnek a pajzsmirigy hormonnal történő túlkezelésnek! Csökkenteni kell a z L-Thyroxin dózisát! Előfordulhat, hogy az alulműködés átmegy túlműködésbe. Eddig 2 betegem volt, aki elhagyhatta az L- Thyroxint, sőt, pajzsmirigy működését gátló gyógyszert kellett kapjon.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. május 14., 20:56; Megválaszolva: 2018. október 28., 22:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: