Szelén- autoimmun pajzsmirigy alulműködés

Tisztelt Doktornő! Kisfiamnak /9 éves/ autoimmun pajzsmirigy alulműködése van. L-Thyroxin mellett 10 hónapja szedi a Seleno Precise nevű tablettát is. (25mq/nap.) Azt szeretném megkérdezni, hogy kell-e esetleg szünetet tartani a szelén szedésével vagy megszakítás nélkül hónapokon vagy akár éveken keresztül is szedheti-e a Seleno Precise-t? Ha kell szünet akkor milyen időközönként és mennyi ideig szüneteltessük? Előre is köszönöm válaszát! Üdv.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza Pajzsmirigy betegségek, Pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Ebben az adagban biztonségosan szedhető a szelén hónapokon át. Néhány havonta a magam részéről szoktam szünetet beiktatni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. december 05., 09:30; Megválaszolva: 2016. december 29., 17:20
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint