Szedjem-e tovább az L-Thyroxin Henning 50 mg tablettát?

November 27-én elkezdtem szedni az endokrinológusom ajánlására az L-Thyroxin Henning 50 mg tablettát, naponta felet kell bevennem. Már előtte is menstruációs gondjaim voltak (nagyon nagy görcsök, ingadozások) . November közepén volt meg a menzeszem, utána január elsején jött meg és 3 napig tartott (előtte egy hétig is akár) . Normális, hogy ennyit csúszott? A másik kérdésem a testsúlyommal kapcsolatos. Mindig is testsúlyproblémákkal küzdöttem, ha kicsit többet ettem valamiből, már egyből rám is jött 2-3 kiló és nem nagyon akart lemenni...Kenyeret, lisztes ételeket már régóta nem eszem pedig. Amióta elkezdtem szedni a gyógyszert, körülbelül 8 kilót híztam és ez azóta sem tud lemenni, egyre gyarapszik, pedig diétázni is elkezdtem...Sokkal nagyobb az étvágyam is. Gyakran székrekedésem is van, pedig szerintem egészségesen étkezem és a folyadékbevitel is elegendő. Jelenleg 170 cm és 83 kg vagyok. A Tsh-m pedig 9.5 volt legutóbb novemberben. Nem tudom, elhagyjam-e a gyógyszer szedését? Növelni nem merem az adagot. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A napi 50 ug L-thyroxin kevés. Ez hozzájárulhat a hízékonyságához. Emelni javaslom az adagot és semmiképpen nem elhagyni. A panaszait várhatóan ez rendezni fogja.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. január 20., 20:37; Megválaszolva: 2016. január 22., 15:38
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Pajzsmirigy alul vagy felülműködés...
Tisztelt Dr. Nő/Úr Arra szeretnék választ kapni, létezik e olyan (hormon) injekciós kezelés kifejezetten pajzsmirigy alul vagy esetleg pajzsmirigy...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése