magas TSH terhesség alatt

Tisztelt Doktornő, tavaly decemberben derült ki, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, a TSH-m 6.4 volt. Január elején kiderült, hogy babát várok ráadásul ikereket. Az endokrinológus Euthyroxot írt fel fokozatos emeléssel másfél szem/nap-ig jutottunk el. Sajnos a babákat elvesztettem, hogy mi volt az oka nem derült ki. A fent említett gyógyszeradag áprilisra levitte a TSH értékemet 0.06-ra (FT3 FT4 és anti TPO eddig mindig a normál tartományban volt és a pajzsmirigy uh is negatív volt) ekkor az endikrinológus azt javasolta, hogy csak egy negyed szemet szedjek az Euthyroxból minden másnap. Ezzel az adagolással 0.86-ra felment a TSH-m és minden más érték is rendben volt aminek nagyon örültem. És mivel babát szerettünk volna nem láttuk akadályát és szerencsére egyből sikerült is teherbe esni júniusban. Most vagyok a 9. héten és amint kiderült a terhesség egyből elmentem vérvételre aholis a TSH 12 lett! az FT3, FT4 és anti TPO szintén rendben volt. megelemtük a gyógyszeradagot napi egyre és ebéd előtt egy negyedre, ezzel 2 hét alatt lement 9.9-re, viszont a tegnapi vérképem eredménye ismét 10.37 lett amit most kaptam meg, ezúttal FT3-at FT4-et és anit TPO-t nem néztek. A kérdésem az lenne, hogy mit okozhat ez a babánál. Nagyon aggódom. Jövő hét kedden megyek ismét az endokrinológusomhoz de addig is emeljek a gyogyszeradagon? - köszönöm előre is a válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A gyógyszer adagját tovább kell emelni. Szerencsére ez nem nagyon magas érték, és az fT3, fT4 szint rendben volt, így a babának várhatóan nem okoz gondot.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. július 31., 13:14; Megválaszolva: 2015. augusztus 10., 09:48
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...