Agyi tompaság, magas pulzus, hőintolerancia...

Tisztelt Doktornő! Egy igez zavaró problémával kapcsolatban fordulok Önhöz, abban reménykedem tud valami támpontot adni ezzel kapcsolatban. Június 13-án egy rallye verseny megnézése után hazakerékpároztam a nagy hőségben. Hazaérve rosszul lettem, amely abból állt hogy vert a víz, pulzusom felment és olyan érzés volt mintha elmenne az agyamból a vér. Lefekvés után izotóniás italt fogyasztottam, némileg jobb lett, de megmaradt egy agyi tompaság és melegre újra előjöttek a tünetek. Sürgősségi osztályon megállapítottak egy pajzsmirigy túltermelést 3, 75 TSH érték mellett. Erre egy darab 10mg-os Metothyrin tablettát kell szednem. Ez mellett tavaly ősz óta szedek Tanydon HCT 40/12, 5mg tablettát reggel és este 5mg Enalaprilt. Utóbbi vérnyomácsökkentőt és vízhajtót tavaly kaptam amikor ugyan ezzel a panasszal kerültem be a sürgősségire, azonban előtte 7 évig hypertoniás kezelés alatt álltam szintén gyógyszerrel csak a nagy fogyás következtében rendeződött és így a gyóyszert is elhagyhattam. Augusztus 13-án kell mennem endokrinológiára, szeptember 8 a pajzsmirigy ultrahang. Kardiológusnál voltam, véleménye szerint tökéletes a szívem. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint okozhatja-e a pajzsmirigy probléma a reggeli szapora szívverést követő agyi tompaságot és fényérzékenységet vagy ennek hátterében más állhat? Az agyi tompaság alatt gondolkodási nehézséget értek és ezzel egy időben érzékeny fejbőr érzés is megjelenik, mellette néha megszédülök. A másik nagy problémám az, hogy melegben hamar elkap a rosszullét amire csak a hűvös szoba a gyógyír. A tünetek az esti órákban enyhülnek, van amikor meg is szűnnek számomra érthetetlen módon. A problémáim fennállása miatt kimenni sem nagyon megyek a lakásból és emiatt már lelki problémáim is akadtak... Éjszakai alvásom pedig felszínes és nyugtalan. Előre is köszönöm segítő szavait! Tisztelettel: Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A TSH leírt értéke normális, gyógyszeres kezelést nem igényel. Pajzsmirigy túlműködésnél a TSH nagyon alacsony lenne. Mivel ez az érték még a Metothyrin előtt volt, a diagnózis véleményem szerint nem áll meg. Mihamarabb konzultáljon orvosával, de ilyen érték mellett, ha ez nem elírás a levelében önnek nincs szüksége a Metothyrinre.

A panaszai miatt viszont kardiológus felkeresését javaslom, ahol részletes kivizsgálás indololt, akár terheléses EKG is. A fogyás ha még túlsúlyos sokat javíthatna állapotán.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. július 20., 09:37; Megválaszolva: 2015. július 22., 22:44
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?