Magas ATPO érték

Tisztelt Doktornő! Ez év május 2-án vitiligo foltokat vettem észre mindkét kézfejen, ezért pajzsmirigyre célzott vérvizsgálatot kértem. A TSH szint 5, 747, FT3 4, 41, FT4 16, 59. ATG 20, 0, ATPO 1300 értéket mutatott. Tegnap a belgyógyász kezelőorvosom Hashimoto-ra Euthyrox 75-ből napi fél tablettát írt fel, amit második napja szedek. 53kg és 163 cm, férjezett, 2 felnőtt gyermek édesanyja vagyok. Gyógyszert nagyon-nagyon ritkán szedek. Az utóbbi hetekben nagyon fáradékony, túlzottan gyanakvó és feledékeny vagyok. Fájnak az ízületeim, főleg a térdemben. A fehér foltok rohamosan terjednek (szimmetrikusan) ajakzugban, lábfej, könyök, és ma dekoltázs vonalon is megjelentek. Kerülöm a napfényt, ruházattal fedem a bőrömet és 50+ fényvédőkrémet használok. Természetgyógyász tanácsára már 3 hete csak baromfihúst és zöld zöldséget eszem, lapacho teát iszom. A kérdésem az, hogy valóban nincs semmi remény arra, hogy valaha újra gyógyszer nélkül éljek? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Önnek sajnos autoimmun pajzsmirigy gyulladása van, amire a leletei alapján hormonpótlás szükséges, ezt meg is kapta. A hormonszintek követése fontos, hogy a gyógyszer beállítása optimális legyen. Sajnos a vitiligo si többnyire autoimmun eredetű, de a fényvédelmen kívül nem nagyon lehet vele mit tenni. A betegsége jelen tudásunk szerint csak tünetileg kezelhető.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. július 07., 17:07; Megválaszolva: 2015. július 08., 20:57
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése