Pajzsmirigy ultrahang lelet értékelése

Tisztelt Doktornő! A fiam leleteinek kiértékelésében szeretnénk segitségét kérni! Hypothyreosis miatt L-thyroxint szed, pajzsmirigy ultrahang készült, ennek magyarázatában kérnék segitséget. a lelet tartalma: Az isthmus: 2, 6 mm A bal lebeny: 38x16x10 mm A jobb lebeny: 41x17x12 mm A pajzsmirigy lebenyek szerkezete inhomogen, echodensitásuk kismértékben csökkent. A lebenyek vascularizációja csökkent. 2 éve szed gyógyszert, ez az első ultrahang lelet, elég sok gondot okozott a terápia beállitása, mig a laboreredmények közelitenek a normálishoz.Közben orvost is váltani kellett. A legutóbbi eredményei: TSH 1, 27 mIU/l Prolactin 576, 1 mIU/l Activ prolactin: 576, 1 mIU/l 429, 4 mIU/l Tesztoszteron 13, 430 nmol/l, Anti TPO 5 IU/ml Két éve készült sella felvétel az negativ volt. Köszönjük válaszát: aggódó egészségügyi dolgozó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A pm uh leletében nincs sürgős teendőt igénylő eltérés, a hormonpótlás javasolt, ha e mellett ilyen jók az eredmények.

A prolactin emelkedést kontrollálni javaslom, de akár az izgalom is okozhatta.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. június 25., 15:17; Megválaszolva: 2015. június 27., 04:14
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Megnövekedett pajzsmirigy
Tüdő CT vizsgálatom alkalmával pajzsmirigy megnagyobbodásra derült fény. A lelet leírása: a pajzsmirigy bal lebenye jelentősen megnagyobbodott...
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto