Inzulinrezisztencia lehet?

Tisztelt Doktornő! Hárompontos vérvételen voltam, az eredményeim: Glucose: 0perc: 6, 6 mmol/L 60perc: 10, 7 120perc: 7.3 inzulin: 0perc: <2 miU/L 60perc: 35 120perc: 44, 2 Haemoglobin: 162 g/L Kérdésem, hogy ez jó, vagy rossz, esetleg inzulinrezisztencia? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

A 0 perces glükóz értéke magas, és a többi glükóz értéke bár normál tartományon belül van, annak felső részéhez áll közelebb. Diabetológiai rendelést érdemes felkeresni, ahol diétát fognak javasolni várhatóan. Bár ezek az értékek még nem jelentenek cukorbetegséget, annak az előszobájának tekinthető a magas éhomi vércukorszint. A többi érték elfogadható.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. május 20., 07:58; Megválaszolva: 2015. május 22., 17:37
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint