Mellékpajzsmirigy

Tisztelt Doktornő! Mellékpajzsmirigy adenómát állapítottak meg, PTH szintem a referencia érték felsőhatárának több mint háromszorosa. Erős csontritkulást és rengeteg vesekövet okozott. Kérdésem: csak műtétileg gyógyítható, vagy van gyógyszeres megoldás is? Válaszát előre köszönöm. Juanita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mellékpajzsmirigy témában

Kedves Juanita!

Kérdésére válaszom igen, a hyperparathyreosist okozó mellékpajzsmirigy adenomát (mint jóindulatú szövetszaporulatot) a végleges gyógyulás reményében műtéttel kell eltávolítani. Jelenleg erre gyógyszeres ill. egyéb, hosszú távon is sikerrel kecsegtető módszer nincs. Az adenoma kivételét követően viszont "helyreáll a rend" és megszűnnek panaszai.

Tisztelettel: Dr. Balogh Imre

Kérdés: 2008. augusztus 05., 23:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:56
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...