Koleszterinszint szoptatás alatt

Tisztelt Doktornő, Terhességem alatt 5.2 volt az LDL koleszterin szintem (korábban éveken át 5.8-7 között ingadozott) , összetett pajzsmirigy vizsgálat nem mutatott eltérést. 2015. elején szültem, majd márciusban 7.8 volt az LDL, májusban pedig már 8. Calcividet (napi 2, márciusi mérés: 114nmol/L) , Maltofer tablettát szedek naponta. Jelenleg szoptatok. Mi állhat az emelkedő emelkedő koleszterin mögött? A családban édesapámnak magas a koleszterinszintje. Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza koleszterin témában

Tisztelt kérdező!

A pajzsmirigy vizsglat ismétlése javasolt, mert az hogy hónapokkal ezelőtt nem volt eltérés, a mára vonatkozóan nem informatív. A táplálkozás a szoptatás alatt álatalában bőségesebb, ez is lehet ok. Ha ezekben nem találja meg az okot, érdemes lipidológiai szakrenelést felkeresnie.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. május 15., 22:06; Megválaszolva: 2015. május 16., 08:24
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint