Alacsony TSH, magas T3

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Vérvizsgálat során az alábbi eredményt kaptam: Szabad T4: 1, 09 ng/dl (ref.: 0, 7-1, 48) Szabad T3: 5, 66 pg/mL (ref: 1, 71-3, 71) Ultrasens. TSH: 0, 3204 uIU/mL (ref: 0, 3500-4, 9400) Kérdéseim: A fenti értékek mire utalhatnak, szükséges-e kezelés? Babát szeretnénk, lehet-e így egészséges gyermekünk? Befolyásolja-e az értékeket, hogy az elmúlt félévben 20 kg-ot fogytam? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza pajzsmirigy betegség témában

Kedves Kérdező! Laborleletei enyhe pajzsmirigy túlműködésre utalnak. Kérdés, hogy a fogyáson kívül más panasza, tünete van-e? Pl. szapora szivverés, lazább, gyakoribb székürités, alvászavar, pszichés feszültség.Sosem csak a laborleleteket nézzük, hanem a pácienst a maga tüneteivel. Ha a fenti tünetek fennállnak, további kivizsgálás szükséges. Hosszabb távon ez nem befolyásolja a gyermekvállalást.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. május 08., 08:18; Megválaszolva: 2015. május 11., 23:24
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...