Lehet inzulinrezisztencia vagy diabétesz?

A következő gyógyszert szedem: 3*1000mg! Meforál. Az eredményeim ezek lettek: 0 perces glükoz: 4, 7 120 perces glükoz: 7, 3 0 perces inzulin 9, 7 120 perces inzulin: 59, 10 Félévvel ezelőtt 3*850mg Meforált szedtem. Az akkori értékeim: 0 perces glükoz: 4, 6 120 perces glükoz: 5, 6 0 perces inzulin 12, 3 120 perces inzulin: 59, 8 Folyamatosan hasmenéssel szenvedek már lassan két éve a gyógyszertől. A kérdésem az lenne, hogy Őn szerint milyen gyógyszert kellene szednem. Sajnos a terheléses inzulinszintem még mindig nagyon magas. 2 évvel ezelőtt 170-ről indultunk. Lombikbébi programon gondolkodunk de félek nem jók az eredményeim és nem tudom jók-e a gyógyszerek amit szedek. Pajzsmirigyértékem gyógyszeresen rendben van. Túlsúlyom van de már fogytam 20 kilót. Fogyás folyamatban van! Milyen gyógyszer lenne erre megfelelő vagy egyáltalán kell-e szednem még erre mivel fél év alatt nem javult a terheléses inzulin értékem. Köszönöm segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

Ezekkel az értékekkel nincs gond.Szépen csökkent a 120 perces glükóz, és az inzulinszintek is rendben vannak. Figyeljen a súlyára és sportoljon. Remélem sikerül a baba mihamarabb.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 25., 14:34; Megválaszolva: 2015. április 03., 18:23
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint