Pajzsmirigy szcintigráfia eredmény

Jó napot! Ma kaptam meg a pajzsmirigy szcintigráfia eredményét és nem tudom mit jelent. Radiopharmakon: 99mTc-pertechn valamint a leírásban az van hogy: a pajzsmirigy alacsony radiofarmakonn felvétellel ábrázolódik, a háttértő nem különíthető el. (Thyreoditis? , jód bevitel? ) kérem segítsenek nekem ezt értelmezni hogy jó vagy rossz eredmény és valójában mit takarhat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza pajzsmirigy scintigráfia témában

Kedves Kérdező!

Valószinű, hogy pajzsmirigy gyulladás zajlik önnél, és ezért nem vette fel a pajzsmirigy a radiopharmakont. Nyugodjon meg, ez nem jelent rosszat. Általában néhány hónap alatt lezajlik a gyulladás, és esetleg pajzsmirigy alulműködés alakulhat ki után, de az gyógyszerrel jól kezelhető.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. március 11., 14:58; Megválaszolva: 2015. március 29., 21:16
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint