pajzsmirigy alulmūködés

Tisztelt doktornö Julianna vagyok és 12 éve van problémám pajzsmiriggyel 2007-ben meg is mūtöttek vele és sajnos azota a Tsh szintem 0.34, 0.19, 0.28, Euthyrox100-at szedek jelenleg de mivel hiztam a mūtét után nem tudok fogyni és szivproblémáim is lettek. A kérdésem az lenne hogyan lehetne helyreállitani vagy legalábbis hogy meginduljon a fogyás. tornázok is diétázom is 155 és 85 kg vagyok lassan ugy érzem deptesszios leszek.Elöre is köszönöm válaszát.Ūdv: Julianna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza TSH témában

Kedves Julianna!

TSH értéke alapján úgy tűnik, még sok is a 100 ug Euthyrox, tehát Ön enyhén túlkezelt, ami a testsúly szempontjából kedvező kellene legyen. Hízását nem ez okozza, viszont a túlkezelés szívpanaszokat, köztük ritmuszavart is okozhat. Kétséges esetben meg kellene határozni az perifériás hormonsziteket is: FT4, FT3.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. február 18., 15:05; Megválaszolva: 2015. március 01., 19:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint