hypothyreosis

Jó napot! Arról szeretnék érdeklődni, hogy a leírt betegség ellenére esélyem lehet e a teherbeesésre, ha rendszeresen születésem óta szedem a Letroxot, fél évente járok ellenőrzésre. Ebben a betegségben szenvedőknek mennyi esélyük lehet arra, hogy gyermeket vállaljanak, illetve mik a teendők az ügy érdekében? Várom mielőbbi válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Természetesen minden esélye megvan a gyermekvállalásra. A TSH legyen rendben 1-2 uIU/ml között, akkor a legoptimálisabb erre az esély. Ahogy látom a gyógyszerelését felváltva szed 75 illetve 100 ug Letroxot. Ez ugyanannyi, mintha minden nap 87, 5 ug-ot venne be, és talán ez így kényelmesebb lenne. (Létezik 175 ug-os levothyroxin készítmény. Ebből napi fél tabletta ez az adag) A teherbe esés előtt és a terhesség alatt végig szorosan kell követni a pajzsmirigy funkciókat, elletve a terhesség alatt emelni kell majd a gyógyszer adagján.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. február 17., 19:00; Megválaszolva: 2015. február 26., 18:38
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint