Soliter pajzsmirigy göb

Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy az alábbi ultrahang lelet mennyire kóros? Időpontot nyár végére kaptam, esetleg előbb cselekedjek? Lelet: "A bal lebeny caudalis harmadában 12x11x12 mm-es a környező parenchymanal kissé echodúsabb, echomentes haloval övezett struma göb látható. A göb centrumában apró cystosus terület is látszik. A lebeny kp. harmadában dorsalisan 2 mm-es cysta ábrázolódik.Pathológiás szerkezetű nyirokcsomó nem mutatható ki. Vélemény: Soliter göb, illetve apró cysta a bal lebenyben. Nagyon szépen köszönöm előre is! Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Az 1 cm-nél nagyobb pajzsmirigy göbök további vizsgálatot igényelnek. Az öné ezt a méretet meghaladja. Nem kell megijednie, de az említett időpontot elég későinek tartom, ha tud, jobb lenne korábban mennie a szakrendelésre.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. január 19., 17:32; Megválaszolva: 2015. január 21., 23:00
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek