IR, hormon eredmények

Kedves Doktornő! 2 missed ab után a következő vérvétel eredményeim lettek: Glükóz 0 perc: 5.0 mmol/l Glükóz 60 perc: 3, 3 mmol/l Glükóz 120 perc: 3.7 mmol/l Inzulin 0 perc: 4.1 mIU/l Inzulin 60 perc: 16.7 mIU/l Inzulin 120 perc: 13.6 mIU/l HOMA index: 0.9 Luteinizáló hormon 7.04 UI/l (2, 4-12, 6) Follikulus stimuláló hormon 8, 06 IU/l (3, 5-12, 5) Prolaktin 386, 8 mIU/l (102-496) Ösztradiol 186, 1 pmol/l (46-607) Totál tesztoszteron 0, 777 0.777 nmol/l (0, 278-1, 73) Szexuál hormon kötő fehérje (SHBG) 97, 7 nmol/l (18-114) Kortizol 671 nmol/l (171-536) DHEA-S 3, 98 umol/l (1, 65-9, 15) D-vitamin 55, 5 nmol/l (50 alatt hiány, 50-75 elégtelen, 75 fölött megfelelő) Kérdésem: Ezek milyen eredmények? Szükséges-e gyógyszert szedni? Vetélést oka lehetséges esetleg IR, vagy más hormon nem megfelelő szintje? Válaszát előre is köszönöm! sampler

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

D-vitamint javaslok szedni. Magasabb kortizolt ismételjék meg, ha megint kóros az érték, endokrinológiai vizsgálat javasolt.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. január 16., 12:29; Megválaszolva: 2015. január 16., 16:13
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Tisztelt Doktor (nő)! Nagyon stresszes időszak után (családi gondok, nagyszülő halála, covid betegség) nem jött meg a menstuációm, a...
Szelén szedése
Kedves Doktornő! Eddig Béres Vital szelént szedtem, amit autoimmun pajzsmirigybetegségre javasoltak anno. Most nem lehet kapni, ezért egy patika által...
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Tisztelt Doktornő, Szubklinikus pajzsmirigy alulműködésre 2 hónapja 25 mg Eutirox-ot szedek, mert szeretnék teherbe esni. (TSH enyhén emelkedett...
Pajzsmirigy antitest érték
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy érték vizsgálatokat végeztettem, mely értekek a következők: -TSH: 1,46 ref: 0,35-4,9 -T3: 4,1 ref: ...
Terhességi pajzsmirigy értékek
Üdvözlöm! 15 hetet betöltött várandós vagyok. Pajzsmirigy eredményeimre két orvos kétfélét mondott, egyikük szerint nem kell gyógyszer, a...