Magas prolaktin szint mellett lehet-e alfablokkolót szedni?

Tisztelt Doktornő! Nagyon magas prolaktin szint mellett-majdnem háromszorosa a normál tartománynak (1456 ulU/ml) -lehet-e alfablokkoló típusú gyógyszert szedni? Az Urológusom írná fel hiperaktív hólyag szindrómára az alafablokkolót, de közben kiderült nagyon magas a prolaktin szintem.Pajzsmirigy műtétem volt 2001-ben-a teljes pajzsmirigyet eltávolították-azóta letroxot szedek.a Tsh-m rendben van. Mire utalhat az ilyen magas prolaktinszint? Agyi ct mindenben negatív volt.de ráírták a leletemre: az adenómát csak mr mutathatja ki.az orvos hipofízis adenóma gyanújával küldött. Magas prolaktinszint utalhat-e parkinson kórra? Több más tünetem arra utal.Pl kéz, láb- izomlemerevedés, nyelési zavar, látászavar, homályos látás.gerincprobléma, vizelési probléma.és az urológus felsőmotoneuron laesióra gyanakodott-ami, ha jól tudom, előfordul parkinson kórnál? raynaud szindrómás is vagyok.raynaud szindrómánál lehet-e parkinson kór a háttérben? szívritmuszavarom: tachykardiám is van. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza hypophysis témában

Tisztelt kérdező!

Először is a magas prolactin szint okát kellene kideríteni, és kezelni. A hypophysis MRI szükséges.

A Parkinson kórral kapcsolatos kérdéseivel neurológust kell megkeresnie. Nem tartom kizártnak a kapcsolatot, mert a Parkinson kór oka az alacsony dopamin szint. A prolactin emelkedését pedig az agyalapi mirigyben bármilyen okból kialakuló alacsony dopaminszint okozhatja.

Mivel sajnos az urológiában sem vagyok járatos, a kérdés első részével kezelőorvosát kell felkeresnie.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. december 25., 11:50; Megválaszolva: 2015. január 06., 18:16
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek