Magas a TSH-m?

Tisztelt Doktornő! Meddőségi kezelésre járok és inszemináció előtt állok (2, 5 éve nem sikerül teherbe esni) , de még mielőtt elkezdhetnénk az orvosom elküldött endokrinológushoz mert a TSH: 8, 25 (T3: 4, 63, T4: 13, 98) és a IR homa index: 2, 7 (Gl. éhgyom: 4, 5 60perc: 3, 9, 120perc: 3, 8 Inz. éhgyom.: 13, 1 60perc: 74, 4 120perc 40, 4) Elmentünk az orvoshoz és ott is megmérték a TSH-t, de már csak 4, 5 volt kb. 1 hónappal az előző vizsgálat után, és az UH vizsgálat sem mutatott eltérést (prolaktin: 19, 8, atpo: 9, 4) . Erre az endokrinológus az mondta, hogy minden rendben (az Inzulinrezisztenciát sem tartotta rossznak) visszamehetünk az inszeminációra. Megjegyzem másfél éve is voltunk egy endokrinológusnál ő sem talált eltérést, akkor 3, 4 volt a TSH, akkor is azért voltunk ott, mert hallottuk hogy a teherbeeséshez ez az érték magas. Arról szeretnék érdeklődni érdemes-e vagy kell-e valamilyen gyógyszerrel csökkenteni TSH értékemet, az optimális 1-2 közé (ki tudná ezt nekem felírni? ) ? Illetve még azt is szeretnénk tudni, hogy van-e inzulinrezisztenciám (szedek egy hónapja Myo-inositolt)?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Az ideális TSH 1-2 mIU/ml a terhességhez jelen állás szerint. Mivel önnél korábban magas TSH-t mértek, érdemes lenne a pajzsmirigy ellenes antitest szinteket is megmérni, hogy a háttérben nincsen-e autoimmun folyamat. Ezt endokrinológiai szakrendelésen tudják vizsgálni, és ott fogják ellátni gyógyszerrel is. Jelenlegi glükóz és inzulinszintek rendben vannak.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. december 19., 07:36; Megválaszolva: 2014. december 19., 15:04
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek