I131-es izotóp

Tisztelt Doktornő! Túlműködő pajzsmirigyem 2, 5 éves gyógyszeres kezelése nem hozott eredményt. Október 17-én ezért radiojód kapszulát kaptam. Négy héttel későbbi vérvételen a TSH még mindig 0, 18, de szerencsére az FT4 és az FT3 a normál tartományban van. Borzalmasan hullik a hajam és ismét fogytam. Sajnos bővebb felvilágosítást a kezelés hatásosságáról nem kaptam. Az érdekelne, hogy mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a hormonszint normalizálódjon? Illetve milyen százalékos arányú ennek a kezelésnek az eredményessége? Nekem a műtétet a kezelőorvos nem is említette, pedig tudja nagyon jól, hogy babát szeretnénk. Mégis ezt a kezelést ajánlotta. Tudom, fél-egy év mire terhességet vállalhatnék, de mi történik, ha mégis időközben teherbe esek? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A mai fogamzásgátló módszerek mellett ha alkalmazza, nem esik teherbe. Ezt valóban nem is ajánljuk minimum egy évig, a fokozott magzati kockázat miatt.

A panaszai el fognak múlni, de kell egy kis időt adnia a szervezetének, hogy beálljon a hormonegyensúlya. rendszeres endokrinológiai gondozás szükséges.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. december 10., 17:47; Megválaszolva: 2014. december 18., 22:23
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték