Fogamzásgátlás?

Tisztelt Doktornő! Az ügyben fordulok Önhöz, hogy válaszoljon a kérdésemre! Többéves menstruáció kimaradás miatt 2012 februárjában magas prolaktin szintet és pajzsmirigy alulműködést állaptitottak mg nálam amit Sella MRI vizsgálat után gyógyszerezni kezdtek Bromocriptin 2.5 mg és L-Tyhroxin 50 mikrogram. Az orvosom azt mondta szedjem nyugodtan a gyógyszereket és várjuk a javulást. A menstruációm tavaly októberben rendszeresen megjött rendes 28 naponkénti 5 napos ciklusban, de továbbra is azt mondták nekem, hogy terméketlen vagyok így idén ősszel terhes lettem... Terhességmegszakítást kértem ami meg is történt ez év novemberében és kontrollon azt mondták, hogy minden rendben majd felírtak egy fogamzásgátlót. Elizette nevű fogamzásgátlót. Kettő kérdésem lenne. Mivel semmit nem találok róla interneten ez egy új gyógyszer lenne? És szedhetek-e én tablettát a többi gyógyszer mellé vagy a fogamzásgátló csökkenti-e hatását bármelyiknek is? Köszönöm a válaszát előre!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza prolatin témában

Tisztelt kérdező!

Mivel önnél kezelik a magas prolactin szintet és a pajzsmirigy alulműködést is, ha egyéb oka nincsen akkor minden esélye megvan a teherbe esésre. (nem értem honnan jött az, hogy ön meddő)

A hormonális fogamzásgátlók emelhetik a prolactin szintet. így ennek ellenőrzése fontos.

Endokrinológus felkeresését mindenképpen javaslom, a jelenlegi kezelés átnézésére.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. december 03., 21:33; Megválaszolva: 2014. december 07., 15:18
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Oltasson-e az immunbeteg?
Tisztelt Immunológus! Autoimmun pajzsmirigy-alulműködéssel javasolt-e beadatni a Covid 19 elleni védőoltást, nem okoz-e nagyobb kárt az immunválasz a...
Alacsony LH Fsh tesztoszteron
Jónapot kívánok. "Pubertás" időszakomban is éreztem hogy teljesen más vagyok mint a többi. Elsősorban 17 éves koromban vettem észre hogy nem...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése