Magas tesutoszteron

Jó estét... Lenne egy kérdésem.... Sajnos magas tesztoszteron szinttel rendelkezem és sajna elég erős a szőrzet is, ami nagyon zavar.... Információt szeretnék róla hogy meg-e lehet szüntetni valahogy, milyen orvoshoz kellene fordulnom? Gondolom ez a betegség befolyásolja a gyermekvállalást is ugye? Köszönöm szépen előre is

Dr. Rakk Erika válasza tesztoszteron témában

Kedves Kérdező!

Önmagában a tesztoszteronszint nem sokat mond. Az un szabad tesztoszteron szint a döntő, ahhoz az un SHBG-t (sex hormon kötő fehérje) is meg kell határozni. Az is kérdés, mióta erős a szőrzet? Már a pubertás óta, vagy csak hirtelen az utóbbi idóben változott? Rendben van-e a menstruáció? Egy kiragadott laborérték, főleg, ha nem sokkal magasabb, mint a normál, önmagában nem biztos, hogy kórjelző. Persze a 10-20x akkor valószínű baj van. Endokrinológushoz kellene fordulnia.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. november 26., 22:07; Megválaszolva: 2014. november 28., 23:00
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Javasolt-e valamilyen férfi hormon...
Tesztoszteronszint
Vérkép eredmény
Alacsony tesztoszteron szint
Tisztelt Doktornő! Utóbbi időben libidóm erősen csökkent, fáradékony vagyok, potenciám sem kielégítő. Totál tesztoszteron szintem 7, 950...
Tesztoszteron
Tisztelt Doktornő! Alacsony tesztoszteront mértek (7 nmol/l) , jártam endokrinológusnál aki nebidot-t írt fel, 4 nap után jelentős javulást nem...