PCOS és Victoza

Tisztelt doktornő/doktor úr! A kérdésem a PCO szindrómámmal lenne kapcsolatos. Napi kétszer 850 mg-os merckformint szedek a kezelésére, valamint dietetikus által összeállított étrend alapján étkezek, és naponta 30-45 percet sportolok. Inzulinrezisztens is vagyok. Olvastam egy Victoza nevű injekcióról, liraglutid hatóanyaggal. A cikkben az állt, hogy külföldön ezt bizonyos esetekben felírják a merckformin mellett, és ez az inzulinrezisztenciát is javítja, valamint fogyást is eredményez (aminek nagyon örülnék, mivel egyáltalán nem változik a súlyom, se amióta rendesen eszem/sportolok, sem a metformin nem változtatott rajta, azaz már több, mint egy éve). Viszont olvastam a mellékhatásairól is. A kérdésem az lenne, hogy ez Magyarországon is használt módszer? És ha igen, érdemes kipróbálni? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a PCOS kezelés témában

Tisztelt Kérdező! A Victoza jelenleg Magyarországon vércukorszint-csökkentésre van csak törzskönyvezve. teljes áron a havi dózis kb 30 000 Ft. Diabéteszben 70% támogatással irható. Külföldön hamarosan elérhető lesz fogyasztószerként is. A fogyás által javithatja a PCOS tüneteit.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. május 19., 22:23; Megválaszolva: 2014. június 03., 23:39
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás