Hormon probléma?

Tisztelt Doktor! 22 éves egyetemista vagyok.Pár éve tűnt föl, hogy egy -egy erősebb szőrszálacska jelent meg az államom de nem volt szembetűnő viszont azóta kicsit megsűrűsödtek.Csak az államon vannak erős szőrök máshol nem, sem a karomon sem a lábamon.Félek, hogy tovább fog szűrösödi.Nem túl kedvező az anamnézisem:négy éve volt egy terhességmegszakításom amit a 10.héten végeztek, évente ált.Évente általában hónap van amikor késik a menzeszem kb 50.nap környékén jön meg (ez független a stresz helyzetektől ), fogamzás gátló tablettát nem használok (gumi óvszerrel védekezem, 50 kg vagyok, elég világős bőrű a hajam világos barna.Olvastam, hogy volt akinek szülés után vagy a terhesség alatt kezdődött el túlzott szőrösödése, valamint, hogy a PCO egyik kórjelzője lehet.Tudom, hogy látatlanban nehéz megmondani de az előbb említett esetek nálam esélyesek lehetnek? Az, hogy volt terhességem lehet oka a szőrszálaknak? Ezzel a problémával elmegyek a nőgyógyászomhoz milyen vizsgálatokra számíthatok? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a fokozott szőrnövekedés témában

Tisztelt kérdező! Az állon növő szőrszálak nőkben kórosak, és mindenképpen javaslom az endokrinológiai kivizsgálását. Több oka is lehet, nem csak PCO. Endokrinológust keressen fel, ahol vérvételekre és ultrahang vizsgálatokra számíthat.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. május 13., 12:21; Megválaszolva: 2014. május 19., 22:19
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás