6-7 l víz

Tisztelt Doktor/Nő! 29 éves gyerektelen nő vagyok és napi 6-7 l vizet iszom naponta, folyton szomjas vagyok és mosdóba járok. Ez káros? Régebben diagnosztizáltak nálam policisztákat a petefészkemen, de ezek mára elmúltak. Sajnos erősen szórösödöm arcon, de más PCOS tünet nincs, se akne, se rendszertelen menses, van peteérésem. A szőr nem múlik el lézeres szőrtelenítés után se, többször próbáltam. Gyerek még nincs tervben. A tesztoszteronszintem normál, egyéb hormon is, többször nézték vizsgálatokon a szőr/PCOS gyanú miatt. Az éhomi cukorszintem magas, de a normál nem. Sportolok, nem eszem fehér lisztet, cukrot. A szénhidrátot nem mérem és metforal tartalmú gyógyszert sem szedek. A legutolsó diagnózis szerint nem vagyok PCOS-es.2011 óta nem szedek fogamzásgátlót. Mit javasol, hogy ne legyek folyton szomjas? Káros ez a sok víz? Más betegség lehet? Köszönettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a sok ivás témában

Kedves Kérdező! Napi 6-7 l viz elfogyasztása valóban már felveti betegség gyanúját és emiatt kivizsgálás szükségességét. Fontos kérdés, hogy éjjel is fel kell-e kelnie, vagy csak nappal gyötri a szomjúság. Az utóbbi esetén inkább pszichés ok lehet. Előbbi esetén érdemes endokrinológushoz fordulnia. Mindez nem függ össze a fokozott szőrnövekedésre való hajlammal, mert a leírtak alapján ennek hormonális okát nem találták. Nem értettem, mit ért azon, hogy az éhgyomri vércukra magas, de a " normál" nem....

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. április 17., 15:11; Megválaszolva: 2014. április 21., 21:00
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése