Pajzsmirigy túlműködés- terhesség 12. hét

Tisztelt Doktornő! Nekem már lassan 5 éve ellenőrzik a pajzsmirigyem. Volt hogy gyógyszert szedtem 2010ben 1 évig ( Methotyrin). Utána folyamatos ellenőrzés. Azóta nem szedtem gyógyszert de nem igazán tudta eldönteni a pajzsmirigyem mit is akar, folyton figyeltük. Idén februárban kiderült hogy terhes vagyok. Azonnal mentem orvoshoz. Akkor az alábbi értékeim voltak: TSH: 0, 25, FreeT3:3, 81, FreeT4:0, 83. Most voltam kontrollon: Értékeim: TSH:0, 05, FreeT3:4, 47, FreeT4:1, 2. ( göbö és ciszta van pár éve de nem nőttek) Orvosom napi 1 szem Propicyl 50got javasolt. Érdekelne hogy ezzel biztosan nem árok-e a babának és szükség van-e biztosan erre. Nem szeretném ha baj lenne a vége. Várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy kezelés terhesség alatt témában

Tisztelt kérdező! A propycil szedhető a terhesség alatt.De endorinológus felkeresését javaslom mihamarabb, mert az értékei alapján -ami nagyon minimális eltérést muatatnak- meg kellene azt beszélni, hogy valóban szükség van-e a kezelésre, illetve a hormonszintek eééenőrzését javasolnám mihamarabb.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. április 02., 23:27; Megválaszolva: 2014. április 14., 19:28
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás