Véleményét szeretném kérni: Endocrin Betegség?

Tisztelt Doktor Úr/ Nő Az elmúlt hónapban hasi panasszal, fáradékonysággal, Csontfájdalmakkal fordultam Orvoshoz.Pár évvel ezelőtt jelentős testsúly csökkenés történt-25 kg Jelenleg 165 magas vagyok és 51 kg. Menses idején az étvágyam jónak mondható, egyébként nem.Labor eredményemben a calcium emelkedett, a magnézium emelkedett, a vérzsírértékek szintén emlkedett értéket mutatnak. A TSH szint normál tartományban van.Szeretném kérdezni, hogy normál TSH szint mellett lehetséges-e a mellékpajzsmirigy rendellenes múködése? Válaszát köszönöm.Tisztelettel Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza mellékpajzsmirigy témában

Kedves Kérdező!

A mellékpajzsmirigynek és a pajzsmirigynek annyi közük van egymáshoz, hogy egymás mellett találhatóak. A két mirigy egymástól teljesen függetlenül működik, mindkettőnél lehet alul- és túlműködés is. A mellékpajzsmirigy működéséről a parathormon szint vizsgálata ad felvilágosítást.

Kérdés: 2012. november 27., 06:53; Megválaszolva: 2012. november 29., 18:55
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek