A betegségeim kihatással lehet a memóriámra?

Üdv, Néhány éve diagnosztizáltak nálam Addison kór, pajzsmirigy elégtelenség, B12 elégtelenséget. Mostanában vettem észre, hogy a memóriám nem az igazi, hogy úgy tompulok. Gyakran nem jutnak eszembe dolgok, szavak. Ezt a legutóbbi kontrollon említettem a kezelőorvosombak, ő azt javasolta emeljük meg a letroxom napi adagot. Ez úgy tűnt segít vmit, de mostanában nehezemre esik néha az egyszerű mondatalkotás, szavakat érték félre. Valamint azt figyeltem még meg, hogy sokkal fáradékonyabb vagyok, pedig rendesen kiszoktam pihenni magam. Vélemény?

Dr. Kalóczkai Andrea válasza memóriazavar témában

Kedves Kérdező!

Az alapbetegségeire tekintettel valóban érdemes a hormon eredményket ismételten átnézni és ha szükséges a kezelésen módositani. A tünetek nagy részét okozhatják hormonzavarai. Szóba jöhet még neurológiai probléma is, bár ennek valódi esélye igen kicsi. Nagyobb valószinűséggel jön szóba lelki eredetű ok, vagyis szóba jöhet pszichológiai vizsgálat és kezelés. A "larvalt" (bújkáló) depresszió tünetei is lehetnek hasonlók, és a depresszió csatlakozhat a hormonbetegségeihez.

Kérdés: 2012. november 18., 21:47 ;Megválaszolva: 2012. november 19., 08:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Cukoréhség
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás