Pajzsmirigy alulműködés és hajhullás

Tisztelt WebBeteg! 2 éve nagyfokú pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam.Euthyrox 150-el kezdtem, majd fokozatosan kellett csökkentenem az adagot. 50 mikrogrammal álmos és gyenge voltam, 150-el rettenetes étvágyam volt. jelenleg fél éve 100 mikrogrammot szedek. közérzetem jó, de visszahíztam 15 kg-ot, és a hajam fél éve iszonyúan hullik, teljesen megritkult. pajzsmirigy ultrahangom nem volt. kérdésem lenne, tudom hogy a pajzsmirigy alulműködéstől hullhat a hajam.de mi lehet a megoldása, esetleg a gyógyszerelésen kell-e változtani.Nagyon zavar a hajhullás is, és a hízás. Várom válaszát Tisztelettel Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirgy alulműködés és hajhullás témában

Tisztelt kérdező!

Hormonszinteket javaslok nézetni. Ennek függvényében kell vagy nem kell a gyógyszer adagon változtatni. Ha a hormonszint rendben van, akkor máshol javaslom keresni a hajhullás okát.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. november 06., 12:10; Megválaszolva: 2012. november 07., 19:49
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Tesztoszteronszint
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktor! Terheléses cukor vizsgálaton voltam. Panaszaim éhségérzet, hízás, fáradékonyság... Régebben inzulinrezisztenciám volt melyre...
Rákos elváltozásra utaló göb?
Tisztelt doktor úr/nő! Szeretném megkérni leletem véleményezésére. Pajzsmirigy ultrahangom eredménye: A jobb pm.lebeny 17x18x53 mm, a bal 12x13x36...
Pajzsmirigy zavar
Kedves Doktor nő/úr! 3 hónapja volt egy vetélésem 9 hetesen. A kórházban azt mondta a doktor nő hogy pajzsmirigy alulműködésem van és hogy menjek...
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...