Terhesség és metothyrin

Üdvözlöm. Pajzsmirigy túlműködésemre kaptam Metothyrint napi 2x1-t. Közben a mai nap 2 teszt is pozitív lett. Érdekelne, hogy a készítmény bármely hatóanyaga okoz e hamis pozitív tesztet, illetve a babának lehet e bármi baja ami az abortuszt indokolná, mert azt nagyon nem szeretnénk.Eddig 14db fogyott el belőle.Terhesség alatt is kell szedni? Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza Metothyrin témában

Kedves Kérdező,

A terhesség pontos megerősítésére vérvizsgálat és Nőgyógyászati vizsgálat szükséges, melynek elvégzése az Ön esetében minél hamarabb történjen meg véleményem szerint, amennyiben terhesség igazolódik sürgősen jelentkezzen kezelő Endokrinológusánál, hiszen terhesség esetén a gyógyszerelésén változtatni kell. Metothyrinről át kell térni Propylthiouracil-ra (ennek dózisa egyénenként változó) illetve, amennyiben lehetséges (laborértékektől, klinikai állapottól függően) a gyógyszeres kezelést kitolni (ekkor áthidaló megoldásként szoba jön tüneti kezelés) a 20. terhességi hétig.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. augusztus 27., 20:32; Megválaszolva: 2012. augusztus 28., 22:45
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint