Hypoparathyreosis?

2009-ben totál thiroidectómián estem át.azóta szereztem sok sok más betegséget-amikkel próbálok együtt élni.magasvérnyomás, a fogaim hullanak, a lábújjaim néha görcsbeállnak, klimaxolok, hullik a hajam, a lábújjkörmöm megvastagodott és és felfelé domborodik.-tovább nem is sorolom.napi 150 l-thyroxint szedek-igy a tsh normális.nyaki uh-voltam megállapitották, hogy egy 16X7X7mm és egy 7x6x8mm-es terime látható.talán a megmaradt mellékpajzsmirigyem.szeretném igénybe venni az ez után járó adókedvezményt.kérdésem Ön szerint jár ez nekem? ha normál esetben mellékpajzsmirigyünkből 4 van-akkor nekem ez a másfél már csökkent nem? hypoparathyreosis vagy sem? Válaszát várom és tisztelettel köszönöm! Üdv.Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza hypoparathyreosis témában

Tisztelt kérdező!

Akár egy megmaradt mellékpajzsmirigy is elláthatja a szervezet igényeit. Azt, hogy van-e önnek hormonzavara mellékpajzsmirigy vonatkozásában, vérvétellel egyszerűen el lehet dönteni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. augusztus 15., 09:20; Megválaszolva: 2012. augusztus 19., 18:12
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hajhullás oka
Tisztelt Doktornő! Már 4 éve hullik a hajam. Voltam bőrgyógyásznál, immunológián, nőgyógyásznál. Nem találtak a hajhullásnak okát....
Visszatérő IR?
Basedow tünetek
Tisztelt doktornő! Szeretném megkérdezni hogy a fent leírt tüntek alapján lehet e gyereket vállalni tovabbá mennyire súlyos az...
Tesztoszteron szint
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Fokozott hajhullás miatt kértem egy komplex hajhullás laborcsomagot, melyben annyi eltérés volt, hogy a tesztoszteron...
Pajzsmirigy göb