stuma nodosa

Tisztelt Cím! Háziorvosom tachycardia miatt mellékvese és pajzsmirigy UH-ra utalt be. TSH laboreredmény: 1, 1uIU/ml. Az UH felvételen az orvos a pajzsmirigynél talált eltérést. "A jobb lebeny kp. harmadában echoszegény szegéllyel határolt 5 mm-es isechogen göb helyezkedik el. Dg: struma nodosa." Egyebekben eltérést nem tapasztalt. Szóban elmondta, hogy a göb szerkezetileg nem nagyon tér el a környezetétől. A háziorvosom izotóp vizsgálatra utalt, mely két hét múlva esedékes. Teljes laborvizsgálaton tavasszal voltam, mely eltérést nem mutatott. Szervi panaszom nincs, a nyakamon elváltozás nem látható. Tavasszal a fül alatt volt egy megnagyobbodott nyirokcsomó, mely azonban antibiotikumos kezelés után elmúlt, azóta tünetmentes. Kérdésem, hogy mennyire kell aggódnom, lehet-e esetleg rosszindulatú az elváltozás? A betegségnek mi lehet a terápiája, egyáltalán kell-e vele foglalkozni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Ez nagyon pici eltérés, követése javasolt, hogy változik-e a mérete, de nem igényel egyéb teendőt jelenleg.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. július 04., 13:59; Megválaszolva: 2012. július 05., 19:15
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint