• 2 probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Két problémámmal fordulok Önhöz! Az első egy krónikus problémám. Változó gyakorisággal (van hogy minden nap, de néha egy hétig nincs) van ilyen nyákos bélhurutom. Ha elmegyek WC-re nincs székletem csak nagy mennyiségű bélgáz távozik, ezzel a nyákos, kicsit habos világos barnás huruttal. Elég jellegzetes szaga is van, nem olyan mint a székletnek. (nem szokott lenni hasmenésem és székrekedésem se). A másik problémám: Egy hete hazafelé arra lettem figyelmes, hogy nem érzek a jobb kezem gyűrűs ujjával és a középső ujjam végével. Az ujjam hófehér volt, le volt zsibbadva, a kezem többi része teljesen normálisan nézett ki (nem volt átmenet a két szín között, nagyon éles kontraszt volt) Próbáltam dörzsölni, szorítani és elengedni (pumpálni), hogy vér menjen bele, de kb negyedórán keresztül ilyen hullafehérek voltak az ujjaim. Tegnap edzés után megismétlődött, azzal a különbséggel, hogy csak pár percig tartott. Ugyanaz a két ujjam volt, ugyanúgy elfehéredtek. A kezeim általában nagyon hidegek. Előre is nagyon köszönöm a válaszát!!

        Dr. Plósz János válasza a bélhurut témában

        A nyákos székürítést okozhatja vastagbélpolip vagy gyulladás is (bár ez általában hasmenéssel is jár). A panasz tartós jellege miatt mindeképp gasztroenterológiai kivizsgálást javaslok. (a második kérdés tekintetében nem én vagyok az illetékes)


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 07., 14:01; Megválaszolva: 2011. május 08., 23:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: