Milyen gyomorprobléma lehet?

Tisztelt Doktor úr! Vasárnap reggel egy erőteljes hasmenés után egy kis kitülemkedést vettem észre a végbélnyílásnál. Ezután jutott eszembe, hogy azt ezt megelőző 1-2 napban nem igazán volt egy egészséges székletem, csak nyákos jellegű. Véres egyszer sem volt. Aranyérre gondoltam, Repanon kenőcsöt alkalmaztam, ami használt is valamit, a hólyag nem fáj vagy viszket, de egyenlőre nem is húzódott vissza, ezért nem vagyok teljesen biztos a diagnózisban. A székelésem, azóta szinte teljesen rendbe jött, (napi 1-2 alkalom, ez volt a jellemző előtte is), de több bélgázam van illetve többet "büfögök" a megszokottnál. Valamint gyakrabban érzek szomjúságot, a bal oldalamon a borda alatt enyhe szúró fájdalmat. Olyan, mint mikor beszorul a levegő. Illetve tegnap néha hidegrázást, fejfájást éreztem, bár ezek gondolom teljesen függetlenek is lehetnek ettől. Hányingerem abszolút nincs. Egyik tünet sem olyan erős/görcsös mértékű, hogy problémát okozna a mindennapi teendőket illetően. Valamilyen hasnyálmirigy vagy vastagbél probléma (ciszta/gyulladás/daganat) állhat a háttérben? Vagy esetleg inkább IBS? Érdemes ezt a problémát probiotikummal (pl. normaflore) kezelni vagy hasi ultrahang/ct vizsgálat ajánlott?

Dr. Plósz János válasza bélhurut témában

Leginkább egy gyomor-bélhurut lehetett a folyamat, amely belső aranyerességet okozott. Érdemes pre- és probiotikumot használni pár hétig (akár kombináltan is) enni gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, nyugodtan, lassan. Az aranyerességre pedig Venotec vagy, Detralex tablettát használni kúraszerűen (1-2 hónapig). Ha panasza nem szűnik, akkor érdemes további vizsgálatokat tervezni.

Megválaszolva: 2015. december 23.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Vastagbél rák lehet?
Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! 2 hete vettem észre, hogy az eddigi normál székelési szokásaim felborultak. Napi 1 helyett, napi 6-szor, 7-szer kell WC-re...
Mitől változott meg a székelésem?
Tisztel Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy 4-5 napja megváltozott a székelésem, nyálkásabb, "takonyszerű" (elnézést a kifejezésért, de sokszor színben és...
Gasztroszkópia eredmény
Tisztelettem érdeklődöm, hogy a mai gasztroscópia eredményemben Erosiones chr.ventriculi cum.haemorrh. és duodenitis szerepel. Kérem írja meg, hogy mit...
2 probléma
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Két problémámmal fordulok Önhöz! Az első egy krónikus problémám. Változó gyakorisággal (van, hogy minden nap, de néha egy hétig...
SM - Lacto Lady vs. shub?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Elnézését kérem, hogy kérdésemmel zavarom. Sclerosis Multiplexben szenvedek. Tünetmentes vagyok már egy ideje. 2 hónap alatt volt 2...
Véres Széklet?
Tisztelt Dr. Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy mostanában párszor volt véres székletem. Az első véres székletem 4éve volt egyszer, akkor nem...