Keserű szájíz visszatér minden évben

Már kb. 3 éve mindig télen nov-jan. között jelentkezik a keserű szájíz, gyenge vagyok, rossz a közérzetem, csak aludnék, kedvetlen vagyok. Tavaly kétszer is gyomortükrözésen estem át, ahol nem találtak semmit, szövettan is negatív lett. Sokat sportolok, hetente 3+4 x járok másfél órát edzeni. Étvágyam a rosszullétek ellenére jó! A vérleletem alapján a Helicobactériumom rengeteg, amit nem sikerült ki irtani a szervezetemből. A gastroent. azt mondta, hogy ezzel nem tud mit kezdeni. A kérdése az, hogy létezik ettől a rosszullét? És van -e valami hagyományos módszer amivel sikerülhet, mert az háromféle antobikt., savlekötő és Klionnal nem sikerült. többszöri próbálkozásra sem kb. 4 x.. Nagyon el vagyok keseredve, mert a munkámat is fáradtam végzem. Várom válaszukat. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza keserű íz témában

A vérlelet nem informatív a helicobacter fertőzés pillanatnyi állásáról, erre az endoscopos vizsgálat során vett biopsziás minta szövettani értékelése vagy a kilégzési teszt alkalmas. A tééli időszakban periódikusan jelentkező tünetek nem jellemzőek a helicobacter okozta betegségekre (fekély, gyomorhurut) . Véleményem szerint a pajzsmirigy funkcióit lenne érdemes megnézni (TSH, T3, T4, anti-TPO, anti-Tg) , illetve vitamin és nyomelem-hiány lehetősége miatt ezek pótlását megoldani.

Kérdés: 2011. január 31., 18:04; Megválaszolva: 2011. február 01., 15:51
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...