Keserű íz a szájban

Jóestét. Pár napja megjelent egy kellemetlen, keserű érzés a számban. Nem állandó, csak étkezések és ivás után érzem. Semmilyen más panaszom nincs, a hét elején megfázásos tüneteim voltak, láz nélkül, de ez egy nap után elmúlt. Lehet ez a furcsa íz esetleg ennek a következménye, egy gyomorra húzódott baci? Ön szerint forduljak a tünetttel orvoshoz? Esetleg van valami olyan készítmény amit érdemes szednem? Vegetáriánus vagyok és nem eszem zsíros ételeket, talán a diéta a megoldás? Előre is köszönöm a tanácsadást. Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza keserű íz témában

Kedves Kérdező!

Nem valószínű, hogy panasza gyomor-eredetű lenne (a reflux betegség inkább savas-égő jellegű panaszt okoz) . A szájflóra megváltozása esetleg fogászati probléma okozhatja tüneteit. Átmenetileg torokfertőtlenítő szerek vagy szájvíz használatát javasolnám, majd ha a panasz nem múlik, fogászati, fül-orr-gégészeti szakvizsgálatot.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 25., 22:13; Megválaszolva: 2009. július 25., 22:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok