• Hányinger és hasmenés, laktózérzékenység?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egyik éjjel rosszul lettem. Arra ébredtem, hogy nagyon erős hányingerem lett, de hányni nem tudtam, csak ment a hasam. Viszont egészen reggelig. A gyomrom pedig állandóan göcsölt. Az orvosom elküldött vérvételre és vizeletvizsgálatra. A vizeletem jó lett, viszont a vérképemen a májfunkcióimnál vannak eltérések. A gamma GT-m a megengedettnek a duplája. Túrós-tejfölös tésztát ettem előző este, és máskor is megfigyeltem, hogy ha tejfölt eszek, 10alkalomból 9szer megy a hasam. Lehet hogy a tejfölt nem bírja a gyomrom vagy a májam? Mit lehet tenni ilyenkor? Esetleg van e olyan étel, amit ha a tejföl mellé eszek nem menne a hasam tőle?

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztési panasz témában

        A tejföl evése májfunkciós eltérést nem okoz. Ha más tejtermék is panaszt okoz, laktózérzékenység felmerül. Ha pár nap alatt nem rendeződik az állapot, vagy újra jelentkezik ilyen rosszullét, gasztroenterológushoz forduljon.Egy hasi ultrahang is javasolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 27., 09:58; Megválaszolva: 2010. október 28., 21:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés