Terheléses laktózvizsgálat eredménye

Tisztelt Dr.Úr/Dr.Nő! Nemrég voltam terheléses laktóz vizsgálaton, hasmenéses panaszok miatt. Az eredmányeim a következők lettek. Éhgyomri vércukor:5, 2 mmol/l Laktóz ivás után:30 perc:6, 2 mmol/l 60 perc::4, 5 mmol/l 90 per:4, 6 mmol/l 120 perc:4, 2 mmol/l Kaptam laktóz rágótablettát. A háziorvosomhoz elvittem az eredményeket, és szerinte ezek az értékek normálisak.. A kórházban viszont ezek alapján megállapították a laktóz intoleranciát.(A panaszaim megszüntek mióta nem fogyasztok tejterméket.) A kérdésem:Mit mutat a vizsgálat eredménye Ön szerint? Köszönöm:válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a Laktóz intolerancia témában

A laktóz terhelés során azoknak, akiknek megfelelő laktáz-enzimük van, a vércukor szintjük jobban emelkedik laktóz-fogyasztást követően, mint az Öné, bár a határértékek az egyes laborok között sem azonosak. Véleményem szerint igazolt laktóz-érzékenysége, kerülje e jelentős laktóz-tartalommal rendelkező tejtermékeket, vagy fogyasszon előtte laktáz-rágótablettát.

Kérdés: 2010. szeptember 05., 12:55; Megválaszolva: 2010. szeptember 08., 06:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés
Szülés utáni székelési probléma
Emésztési zavar
Vastagbélrák mennyire...