• Hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Körül-belül egy hete folyamatosan fáj, görcsöl  és szúr a hasam a gyomrom és  a köldököm magasságában. Amióta a fájdalom van azóta minden étkezés után hasmenésem van, sőt néha az étkezések között is. 2004-ben Progresszív szisztémás sclerosist, Lokalizált scelodermát, és Rynaud-syndroma, secundert diagnosztizáltak. Érdeklődni szeretnék, hogy a fent írt tünetek milyen betegségre utalnak, és  összefüggésben vannak-e a 2004-ben diagnosztizált betegségekkel. Amennyiben van összefüggés, akkor az immunológiai szakrendelést kell-e felkeresnem, vagy pedig a háziorvost, aki esetleg tovább küld egyéb szükséges vizsgálatokra.

        Köszönettel: Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Panaszai akut gyomor-bélhurutra utalnak. Emitt érdemes háziorvosát fölkeresni, széklettenyésztést végeztetni. Ha kórokozó igazolódik, annak megfelelően antibiotikumot szedni. A széklettenyésztés megérkezéséig is érdemes diétázni, illetve pre- és probiotikumokat fogyasztani (Progastro825). A PSS egyébként járhat nyelőcső-otilitászavarral, de ennek nyelési nehézség lenne a tünete.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-01 15:22:57; Megválaszolva: 2010. június 01., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés