• Belgyogyaszat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        A haziorvosom szerint (belgyogyasz) eleg fel ev mulva elmennem hasi UH-ra!

        Igaza lehet?Vagy surgosebb is lehet a dolog?Mit csinaljak?

         

        Ma voltam Hasi UH-n amin ezt irtak:

        A cholecysta folyadekkal telt, a fala 3mm,vastag,a collum-corpus határán septum képződés van,lumenében a medialis konturon hangarnyekot nem ado 6mm-es echodus solid képlet van.

        Ez mit jelent?

        Nekem valami polipot mondtak es azt hogy ez nem veszelyes.

        Esetleg ez roszindulatuva is tud válni?

        Illetve kb ket honapja voltam mas okbol Hasi UH-n es akkor meg nem talaltak semmit,ez nem jelent rosszat hogy ket honap alatt 6 mm-es lett?

        koszonom a valaszat!

         

         

             
         

        Tisztelt Kérdező!

        A két hónappal korábban végzett hasi ultrahang miatt valóban javasolt az epehólyag műtéti eltávolítása. Keressen fel sebészati szakrendelést. Előtte érdemes lenne egy ellenőrző ultrahangot is csináltatni, de a műtét indokolt. A 6 mm-es elváltozás nem jelentős méretű, de valóban gyors növekedésre utal. Az eltávolított epehólyag szövettani vizsgálata tisztázza a dolgokat.

        WEBBeteg szakértő válasza a epehólyag témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valóban követni kell ezt az epehólyagpolipot. Amennyiben növekszik az epehólyag eltávolítása indokolt. Panaszmentesség esetén a 6 mm-es polip relatív műtéti indikáció. Keressen fel sebészeti szakrendelést, ahol a követést is el fogják végezni. Az 1 centimétert meghaladó polipok esetén valóban lehetséges a rosszindulatúság.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-13 11:15:13; Megválaszolva: 2010. május 13., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés