Vérkép

Kedves Csuth Ágnes Doktornő,

köszönöm a válaszát a laborkiértékeléssel kapcsolatban, az amiláz szintem már a harmadik laborvizsgálat óta mutat magasab értéket (130-140 közt)

A három laborvizsgálat kb. egy év alatt történt. A háziorvosom a leletre annyit mondott, hogy ne egyek zsíros ételeket......ez azért érdekes, mert soha nem is bírtam a zsírosabb ételeket, sőt húst sem eszem, hús esetében leginkább csak halat. Egyébként két éve Controloc 40mg-t szedek gyomorsavtúltermelés miatt, magas vérnyomásra Diovan 160/25-öt (lassan öt éve) valamint a koleszterinre Simvor 10mg-t. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 30 éves leszek, nem vagyok túlsúlyos, (magasság 188, súly 89) mindezek ellenére ezeken a gyógyszereken "élek" évek óta. Igazából a miért is ott van benem a gyomorsavtúltermelés, a vérnyomás és a koleszterin miatt.Voltam gyomortükrözésen is, szerencsére semmi szervi elváltozást nem mutatott, viszont állítólag háromszor annyi savam termelődik mint amennyi kellene, emiatt a gyomrom teljes felülete gyulladásban volt, (van? ) ezután a vizsgálat után írták fel a Controloc-ot... (egyébiránt az édesapám is küzdött fiatalabb korában a gyomrával) Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel,

C. Tamás

Dr. Fáklya Mónika válasza amiláz témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt laboreletérések, mégha hosszabb ideje is fennállnak, önmagukban nem utalnak betegségre. A magas koleszterin miatt a diéta mindenképpen szükséges, hiszen ez tűnik a kiváltó oknak. Vezessen táplálkozási naplót egy hétig, esténként számolja ki a kalóriát és az összetevőket, különös tekintettel a koleszterinre. A táplákozásban és az életvitelben van a tünetmentesség kulcsa. Amennyiben szükséges kérje táplákozási tanácsadó segítégét. Kerülje az alkoholt és a dohányzást, hiszen ezek csak fokozzák a tüneteket.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. április 19., 11:06; Megválaszolva: 2010. április 19., 11:06
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
amiláz 139
Laboreredményemen 139 az amiláz ami hasnyálmirigy problémát jelent mit tegyek hogy alacsonyabb legyen mivel csökkentsem ezt az értéket? köszönöm a...
Hasnyálmirigy vagy epe?
Szép Napot Doktor! Kisebb prostata és régóta fennálló derékproblémával fordultam szakorvos ill háziorvoshoz! A prostata kezelése szerintem rendben...
Pancreas tumor?
Üdvözlöm Doktor Úr! Kérdésem lenne, hogy utalhat e netán pancreas tumorra az emelkedett vérben lévő amiláz szintje? Laboreredményen a ref....
Mi teendő
20 12 novemberében a vér Amiláz értéke 128 a vizeleté 880 volt Mivel alkoholt nem fogyasztok így zsírszegény diétát folytatok. Egy hónap után...
Magas amiláz szint hasi fájdalom...
Kedves Dr. Plósz János úr! Már a 2008-as leletemben is magas volt az amiláz szint (178) de a mostani eredményemben már 240-re emelkedett. Nincsenek...