• Emésztő rendszeri betegség? Végbél betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T Doktor Úr/Nő!

        Egy 23 éves férfi vagyok. Problémám a következő:

         

        IBS-sel kezelnek, és olyan érzésem van, mintha váladék folyna a végbélnyílásomon keresztül a külvilágba szaga nincs, időszakos, és ha megjelenik, akkor viszket a hátsóm, és olyan mintha kimarta volna az a váladék. A végbelem belső része igen érzékeny, néha jelentkezik székelési inger, amely csak inger marad produktum nélkül. Székletem egyszerre többféle állagú és színű és rendszertelen, vér nem található benne. Bélgáz képződésem nagyon nagy. És arra gyanakszom, hogy nem illetve nem csak IBS-em van. Előtte volt egy munkahelyem ahol étkezésem nagyon rendszertelen volt és ekkor jelentkezett minden problémám. Napközbe 1-2 szendvics és csoki, és este pótoltam be az elmulasztott étkezéseket. Még pár éve volt egy olyan problémám is hogy végbél tájékon hirtelen jött elviselhetetlen, de ugyanakkor tompa fájdalmam volt. Ez általában éjszaka illetve székelés után jött elő újra, havi maximum 1-szer. Intenzitása és idő tartama változó. Mióta az újabb problémáim megjelentek a végbéltáji fájdalmak nem jelentkeznek.

        A problémáim miatt kerülöm a tömeget, és az egyhelyben állást.

         

        IBS kezelés: Dicetel és mellé borsmenta teát iszom, de csak a gázképződésem enyhül.

         

        Mit tegyek? Jót tenne egy alapos kivizsgálás? Mi lehet a betegségem?

         

        A válaszát/válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Panaszát okozhatja aranyereség, végbélnyálkahártya-sérülés, nyáktermelő polypus, deparazitafertőzés is. Javaslom, végeztessen székletvizsgálatot (baktérium+parazita), illetve vastagbél-vizsgálatot, melynek során a felmerülő diagnózisok kizárhatók vagy megerősíthetők.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-03-19 15:46:31; Megválaszolva: 2010. március 19., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: