Hirdetés
      • Rossz Májérték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        Máj értékeim 2009.08.-óta  GOT:  71 - 34 - 33 - 85 - 132

                                                    GPT:  95 - 35 - 48 - 211 - 106

                                                    GGT:  165 - 168 - 168 - 227 - 113

                                                        AP: 530 - 341

        Hasi UH negatív.

        Krónikus HBV, HCV fertőzés, Wilson kor, haemochromatosis, autoimmun májbetegség (AIH, PSC, PBC) nem igazolható. Steatosis/NASH is szóba jön, bár dyslipidaemai nincs, obesitas magyarázhatja.

        Ts: 79, 6             Tm:166

        BM: 28, 9

        Zsír:37, 3%

        Izom:28, 2%

        Mi lehet a rossz májértékek okozója?

         

        Köszönettel:Beáta

         

        WEBBeteg szakértő válasza a májenzim témában

        A szóba jövő krónikus májbetegségeket kizárták, de a NASH valóban lehetséges. Ez már vizsgálható májbiopsia nélkül is, speciális ultrahangos módszerrel nagy centrumokban, Pécsett és Budapesten). Javaslom, használjon antioxidánsokat, kerüljön minde mesterséges és természetes gyógyszert és vegyszert, mozogjon rendszeresen, és ha megoldható, próbálja BMI-értékét 25 alá csökkenteni.


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-04 19:40:46; Megválaszolva: 2010. március 04., 19:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: