• Belgyógyászati probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2003 -as évben epeműtéten estem át, eltávolították az epehólyagomat és fémklipeket helyeztek el bennem. A mai napig a panaszom az hogy rendszeresen hányok, hasmenésem van és rengeteget lefogytam, rendszeresen vagyok ellenőrzésen Szolnokon a Hetényi Géza Kórházban ahol minden vizsgálaton túlestem, (MR,CT, UH, Gastro RTG, Gastroscopia, Colonoscopia, és rendszeres laborvizsgálat) de az eredmáények nem mutatnak semmit, a problémáim azóta is fent állnak és már napi szinten hányom az epét és savat ezért már a pszichiés állapotom igen megviselt. Kipróbáltam alternatív gyógymódott de nem segített ezen a problémáimon. Saját térítésemre felkerestem a SOTE Klinikát ahol Dr Lakatos Péter utasított el mondván, a szolnoki kollegák elvégezték a vizsgálatokat, de ő neki egy pH minitoros vizsgálatot kellet volna elvégeznie Dr. Németh Barna Főorvos kérésére de ez sajnos elmaradt. Felkerestem egy igen neves Természetgyógyászt Szolnokon, aki első kezelés után megmondta hogy a műtéti hiba történt, de sajnos allátámasztani nem tudom így senki nem foglalkozik a mindennapi problémáimmal. Kérem segítsen várom a levelét! Köszönöm

        Dr. Szigeti Nóra válasza a májenzim témában

        Kedves Kérdező! Ha epés hányása van, akkor feltehetőleg arról van szó, hogy az epehólyag "tároló" funkciója kiesett, ezért az epe nagy mennyiségben visszafolyik a gyomorba. Javasolom napi 2x1 protonpumpagátló (pantoprazol, rabeprazol, esomeprazol vagy lansoprazol) és 3x10 mg domperidon szedését. Amennyiben ez nem használ, jó hatású lehet a külföldről beszerezhető epesavkötő gyanta, a cholestyramin (Questran) használata.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 16., 09:34; Megválaszolva: 2011. május 17., 21:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés