Nem múló hasmenés

Kedves Doktor Úr/Nő!

Máe hat napja makacs hasmenéssel küzdök. Kaptam rá antibiotikumot, ittam Smecta port és Normafloret is, mégsem akar szűnni. Állandó hangos bélhangok vannak, ami kissé zavaró. Közben fáj a gyomrom és állandó hányingerem is van, főleg azután, hogy valamit ettem.

Szeptemberben jártam kivizsgálásokra amiatt, hogy szúró, görcsös érzéseim voltak hol jobb hol bal oldalt, néha pedig az alhasamban. Elször vakbélre gyanakodtak, de kiderült hogy nincs ilyen gond, és azt mondták nem tudják mi lehet a gond.

A kettő összefüggésben állhat egymással? Illetve mi lehet a nem szűnő hasmenés oka?

VÁlaszát előre is köszömöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza vakbél témában

Tisztelt Kérdező!

A korábbi hasi panaszok és a jelenlegi hamenés összefüghet. Az étkezés utáni hányinger utalhat akut gyomorfertőzásre is. A vakbélgyulladás kizárható valóban. A legfontosabb teendő, hogy fogyasszon továbbra is a probiotikumot, mivel a bélflóra helyreállítása hetek alatt lehetséges. A legtöbb antibiotikum tud hasmenést okozni, de a fertőzés miatt szükség van rájuk. Egyen sok növényi rostot, ne fogyasszon cukrozott ételeket, italokat, péksüteményeket. A hasmenés miatt fontos, hogy a napi 2 liter folyadékot minimálisan megigya, ez főleg szénsavmentes ásványvíz legyen. Amennyiben a hasi panaszok rendszeresen jelentkeznek gastroenterológiai kivizsgálás szükséges.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. november 09., 19:18; Megválaszolva: 2009. november 09., 19:18
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vakbél gyulladás gyanúja
Tisztelet orvosok! Van egy 16 éves lányom és már 2 hete panaszkodik hogy fáj a jobb alsó hasi része.De nem folyton csak néha érzi és aztán egy kis...
bélfertőzés gyanú, de lehet hogy...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb 3 hónapja jelentkeztek hasi panaszaim, görcsölés, hasfájás amelyek mellé émelygés, hányinger társult. A háziorvos...
Laktózintolerancia vizsgálat...
Műtét utáni állapot
Bélfodor gyulladás