Lehetséges?

Prof. Dr. Karádi István segítségét kérem. Lehetséges az, hogy egy gyermekkori vakbélműtét ahol összenövéseket is szétszedtek, 50 – 55 évvel később újra összenőve komoly problémát okozzon? Hogyan lehet megállapítani, hogy van-e bél összenövés? És mit lehet tenni? (Tüneteim: 6-8 éve 50 kg súlyomhoz a hasam 102 centisre nőt. Nagyon sok vizsgálaton voltam vele: ultrahang, gyomortükrözés, bélröntgen, béltükrözés CT, de nem találtak semmit. Nem tudok hajolni, nyújtózni, vagy a derekamon ruhakorcot viselni, mert fulladni kezdek, és belülről úgy remegek, mint a nyárfalevél. A székletemmel állandó probléma van, vagy nincs, vagy szörnyen rossz a közérzetem tőle, s a végén egészen lapos papírvékony valami jön ki belőlem.) Segítségét köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza vakbél témában

Tisztelt Kérdező!

Sem kizárni, sem megerősíteni nem lehet csak tünetek alapján, hogy egy korábbi hasi műtét okozta hasüregi összenövések állnak-e a panaszok mögött. Amennyiben történt kontrasztanyagos bélvizsgálat ez erre választ adott. A székelési habitus megváltozása miatt legyen egy életmód- és táplálkozási változtatás. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Kerülje az egyszerű szénhidrátot és a fűszeres ételeket, szénsavas italokat. Alkohol- és dohányzási tilalom. Minden nap mozogjon legalább fél órát. A panaszok hátterében a szervi okokat ki kell zárni, a kivizsgálása alaposnak tűnik. Javaslom, hogy legyen egy gasztroenterológiai szakvizsgálat és életmódváltás.

Kérdés: 2012. június 03., 18:57; Megválaszolva: 2012. június 04., 16:17
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus