Magas bilirubinszint...

Tisztelt Doktorur/nö!

Két hónappal ezelött voltam vérvizsgálaton, megállapitották hogy magas a bilirubinszintem,

az enyém:                         a megengedett:

Birilubin össz  37.5 qmol/L   5.0-21.0
Direkt Bilirubin 22.1 qmol/l    0.0-3-4

Ezután elküldtek belgyogyászhoz, meg májultrahangra, az ultrahangos vizsgálat semmit nem mutatott, és nincsen egyéb panaszom sem, néha picit világosabb a székletem, de böröm, és szemfehérjém is normális nem sárga...És nemtudom mit csináljak, mert azt mondta a belgyogyász hogy ezt már gasztroenteorologus kell hogy megnézze, szerinte ez egy valamilyen enzimzavar lehet, és ha a gasztroenteorologus megerösitit akkor ennyi.De ugy félek nem kell ezzel valamit csinálni? elvégre nem egészséges az ilyen magas bilirubin szint, sárgaságnál tudom hogy joval nagyobb szokott lenni, de akkor is ez kicsit aggaszt.KÉrem segitsen, mit tegyek? egy 21 éves fiu, válaszát elöre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bilirubin témában

Kedves Kérdező!

Egyetértek a kollega véleményével. Ha izoláltan a bilirubin-érték (és ebből is az indirekt rész) magasabb, az ultrahang negatív, valószínűleg Gilbert-kórja van. Ez egy veleszületett epeelválasztási zavar (enzimhiba) , melynek különösebb jelentősége nincs. Terápiásan csak az éhezés és a nagyobb fizikai megeröltetés kerülése javasolt. Ha az eddigiek nem nyugtatták meg teljesen, hepatológiai szakrendelés felkeresését javaslom.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 13., 13:15; Megválaszolva: 2009. július 13., 13:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok