Magas bilirubinszint...

Tisztelt Doktorur/nö!

Két hónappal ezelött voltam vérvizsgálaton, megállapitották hogy magas a bilirubinszintem,

az enyém:                         a megengedett:

Birilubin össz  37.5 qmol/L   5.0-21.0
Direkt Bilirubin 22.1 qmol/l    0.0-3-4

Ezután elküldtek belgyogyászhoz, meg májultrahangra, az ultrahangos vizsgálat semmit nem mutatott, és nincsen egyéb panaszom sem, néha picit világosabb a székletem, de böröm, és szemfehérjém is normális nem sárga...És nemtudom mit csináljak, mert azt mondta a belgyogyász hogy ezt már gasztroenteorologus kell hogy megnézze, szerinte ez egy valamilyen enzimzavar lehet, és ha a gasztroenteorologus megerösitit akkor ennyi.De ugy félek nem kell ezzel valamit csinálni? elvégre nem egészséges az ilyen magas bilirubin szint, sárgaságnál tudom hogy joval nagyobb szokott lenni, de akkor is ez kicsit aggaszt.KÉrem segitsen, mit tegyek? egy 21 éves fiu, válaszát elöre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bilirubin témában

Kedves Kérdező!

Egyetértek a kollega véleményével. Ha izoláltan a bilirubin-érték (és ebből is az indirekt rész) magasabb, az ultrahang negatív, valószínűleg Gilbert-kórja van. Ez egy veleszületett epeelválasztási zavar (enzimhiba) , melynek különösebb jelentősége nincs. Terápiásan csak az éhezés és a nagyobb fizikai megeröltetés kerülése javasolt. Ha az eddigiek nem nyugtatták meg teljesen, hepatológiai szakrendelés felkeresését javaslom.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 13., 13:15; Megválaszolva: 2009. július 13., 13:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Magas T Bilirubin 22
Tisztelt Dr Nő, Úr! Hasnyálmirigy enzim hiányt álapítottak meg nálam amire Kreont szedek. Nagyon sokszor érzem, hoyg az emésztés nehézkes és...
Össz Bilirubin
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 19éves lányom egy évvel ezelőtt hasnyálmirigy-gyulladáson esett át (1hét kórház 2010.nov.) . Akkor sajna három...
Bilirubin
Tisztelt Dr.! Ezelott 1-2 hettel edesapam (51) sulyos hasmenes-hagyas-dehidratlodas miatt a surogossegin kotott ki.Valamilyen etelmergezes vagy virus...
SOS
a vereredmenyemen a direkt bilirubin 4.7, az ossz bilirubin 25.normalertek a direkt bilirubinnal 4 az osznel 17.fogamzasgatlot szedtem nem nekemvalo volt es...