Jobboldali hasi fájdalom - Kihez forduljak?

Én egy 23 éves férfi vagyok. A tavasz folyamán endoszkópos vizsgálat során mérsékelt fokú gastritist, és alacsony fokú helicobacter fertőzést állapítottak meg. Orvoshoz jobb oldali a  köldökkel körülbelül egy vonalban lévő állandósult hasi fájdalom miatt jelentkeztem, amit különböző vándor fájdalmak kísértek a has jobb oldalán. A kisebb vándorfájdalmak már a 2 hetes antibiotikum kezelés alatt már elmúltak és később már nem is jelentkeztek, de a köldökkel egy vonalban lévő fájdalom nem akar elmúlni. Endoszkópos és ultrahang vizsgálaton kívül más vizsgálatokat az augusztusig betelt időpontok miatt nem tudtak elvégezni. A kérdésem az lenne, hogy ez a fájdalom a már megállapított kórkép következménye vagy esetleg más betegség következménye lehet-e? Ismételt endoszkópos vizsgálat elvégzését javasolják ugyan, de laikus szemmel nézve nem sok értelmét látom, mivel már a kisebb gyomor fájdalmak eltűntek, az állandósult fájdalom pedig a köldökömmel egy vonalban van. Mivel az étkezéssel valamilyen szinten összefüggnek, lehetséges hogy valamilyen olyan helyen alakult ki fekély, ahova az endoszkópos vizsgálat már nem lát el?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasi fájdalom témában

Jobb oldali, köldök magasságába lokalizálódó fájdalmat gyomorbetegség nem igazán okoz, így a gastroscopia ismétlésétől én sem várnék előrelépést. A jobb oldali fájdalmat okozhatja vékony- és vastagbél-eltérés, vese- és húgyuti panaszok, de akár kezdődő hasfali sérv is. A gyomor-nyombél területén kívül fekélyes eltérést gyulladásos bélbetegségek okozhatnak, de ezek az esetek döntő többségében hasmenéssel is járnak. A vastagbél endoszkóposan jól vizsgálható (általában a vékonybél vastagbélhez közeli része is) , illetve egy hasi CT vizsgálat segíthet a fájdalom okának kiderítésében. Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 07., 17:11; Megválaszolva: 2009. július 07., 17:11
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia